Eksik dişler hem sağlık hem de estetik açıdan kişilerde sorun oluşturabilmektedir. Bu noktada gelişen teknoloji, diş hekimliğinde birçok tedavi yönteminin bulunmasını sağladı. Tipik olarak uygulanan köprü ve proteze alternatif bir tedavi yöntemi geliştirildi. Bu tedavi yöntemi, implant diş tedavisidir. Peki implant nedir, diş implant tedavisi nasıl yapılır?
İmplant nedir?
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan vidalardır. Çene kemiğinin içine yerleştirilen bu vidalar titanyumdan yapılmıştır. İşlem esnasında bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisini alternatif tedavilerden daha iyi yapan şey ise komşu dişlere zarar vermemesidir. Yani diş implant tedavisinde komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görmektedir. Bu nedenle hastalar operasyondan sonra doğal dişlere sahipmiş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirler.
İmplant tedavisi kimlere uygulanabilir?
Bu tedavi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış, sağlıklı olan tüm bireylere uygulanabilmektedir. Bununla birlikte zaten, tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı tespit edilmektedir. Bu işlem çekilen bir röntgenle gerçekleştirilir. Bir diğer husus ise, şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın kontrol altına alınmış olması gerektiğidir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden en az 10 gün önce bu ilaçlar kesinlikle bırakılmalıdır. Kemik erimesi olanlar ise, hastalık uygun tedavi ile kontrol altına alındıktan sonra implant tedavisi görebilirler.